foto yo edusi

Juan Medina serà ambaixador en la UE contra el canvi climàtic

Fuente LEVANTE-EMV:

b5f26364-0922-4402-8d3e-d69fa4ee7337_21-9-aspect-ratio_default_0El regidor de Quart és una de les 49 persones en Espanya que la Comissió Europea ha designat per a liderar la batalla pel medi ambient

L’Ajuntament de Quart de Poblet exercirà oficialment d’ambaixador de la lluita contra el canvi climàtic, arran de la designació del regidor Juan Medina per a aquest càrrec, com a representant municipal, per la Comissió Europea. L’edil serà una de les 49 persones en tot l’estat espanyol que tindrà aquesta responsabilitat.

Medina va formular la sol·licitud quan es va obrir el termini i aportà els principals projectes en matèria de sostenibilitat i lluita contra l’emergència climàtica que té l’ajuntament, on és responsable de l’àrea de Medi Ambient, entre altres. En el grup de 49 persones estan altres regidores i regidors, persones vinculades a l’empresariat o al món associatiu.

El regidor va esgrimir quatre grans eixos de les polítiques municipals de Quart que han de vore amb la sostenibilitat. La mateixa Estratègia de Desenvolupament Urbà (Edusi) que construirà un model de ciutat «amb una reducció important d’emissions» perquè està basat en una mobilitat que facilita la convivència, el passeig i la compra en el poble.

A més, Medina recorda que «Quart va ser pionera fa anys en l’organització de la Setmana pel Clima i el foment del compromís cívic. De forma paral·lela, el consistori està portant a terme una transformació energètica. Fa 15 anys que ja utilitzava la solar tèrmica en els poliesportius i ara ha implantat la solar fotovoltaica en tres edificis municipals (l’ajuntament, el Casino i la biblioteca), mentre que prepara una inversió de 200.000 euros en la piscina coberta (on ja hi ha calderes de pellets i plaques tèrmiques).

Finalment, Medina indica que Quart també va ser un municipi pioner en posar en valor el riu , actuant contra la canya invasora i descontaminant-lo, anys abans que es declarara el Parc Natural del Túria.

Artículo reproducido del LEVANTE-EMV: https://www.levante-emv.com/horta/2021/09/10/juan-medina-sera-ambaixador-ue-57129643.html

Be Sociable, Share!
Share

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Nombre *
Correo electrónico *
Web